Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници в Казанлък положиха клетва

Борбата между БСП, НДСВ и ГЕРБ в лицето на кандидатите им за общински съветници в Общинския съвет в Казанлък започна, предаде кореспондент на радио “Фокус” – Велико Търново. Заседанието бе открито от областния управител на Стара Загора Мария Нейкова.

Новите 37 общински съветници положиха клетва и подписаха клетвения си лист, след което бяха поздравени, както от областния управител Мария Нейкова, така и от народния представител Иван Гороломов и от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов. Заседанието на новия Общински съвет бе водено от най – възрастния съветник Генчо Кръстинов от БСП. В хода на заседанието бяха направени три предложения за кандидати за председатели на местния парламент. Едната кандидатура е на Васил Самарски от БСП, досегашен председател на Общинския съвет в Казанлък. Другата е на Юлияна Палазова, досегашен заместник кмет по култура и здравеопазване в общината и Теменужка Папазова, строителен инженер от политическа партия ГЕРБ. Гласуването за кандидатите е тайно. Комисията е с председател Валя Новакова от ГЕРБ.

С 25 гласа „за” кандидата от коалиция „БСП и партия Български социалдемократи” Васил Самарски бе избран за председател на Общинския съвет в Казанлък, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Той изпревари кандидатите на НДСВ Юлияна Палазова и на ГЕРБ Теменужка Папазова и застана на поста на новия Местен парламент. Двете дами получиха по 5 гласа, след като комисията с председател Валя Новакова, съобщиха резултатите от тайното гласуване. Самарски бе избран на първо гласуване. При гласуването от 35 пуснати в урната бюлетини, само една бе недействителна, т.е. празна.
След като бе избран за председател на Общинския съвет в града на розите, Васил Самарски се обърна към всички гласували за него с думите: „Честито на онези, които гласуваха за мен, защото победиха те. Всички те, които ме подкрепиха, гласуваха за политиката на миналия Общински съвет. Спечели демократичността, отговорността, свободното мислене”.
Поздравления Самарски получи и от кмета на община Казанлък Стефан Дамянов.

Деница ГЕОРГИЕВА |  Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж