Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Румяна Механдова дари средства на дома за стари хора в Казанлък

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов и старозагорската художника Румяна Механдова сключиха договор за дарение, с който художничката предостави на социален Дом N 3 всички средства от своята благотворителна изложба, която бе открита в Казанлък на Празника на розата.

Румяна Механдова е икономист по образование, в момента работи в областта на туристическия бизнес, но приложното изкуство с използване на материали от природата е било винаги нейно влечение и любимо занимание. Преди 2 години Румяна Механдова започва да прави каменни пана, като първата й изложба от тези уникални творби тя подреди в Казанлък по време на тазгодишния Празник на розата. Изложбата, наречена “Каменна вселена”, е благотворителна. Включва 42 картини,  21 от които са откупени. Всички средства от продажбата на каменните пана  в размер на 3000 лева старозагорската художничка дарява на Дом N 3 за стари хора с отделение за лежащи в Казанлък. “Кметът Стефан Дамянов ме покани да направя тази изложба в Казанлък, той ме уважи с този жест и затова средствата от откупките на картините си аз дарявам в този град, на възрастните хора, които имат нужда от подкрепа и помощ, на които ще доставя радост - сподели дарителката. - За мен рисуването е удоволствие и затова искам с моите творби също да доставя удоволствие. Радвам се, че правя неща, достъпни и харесвани от хората, и че със средствата от изложбата ще помогна на някого.”  
Дом N 3 с директор Пенка Ганарева е единственият социален дом в града на розите, който няма автомобил. В дома са заделили известна сума за закупуването на подходящ автомобил втора употреба, но парите не са достатъчни. След разговор с директорката Ганарева художничката Румяна Механдова решава, че най-добрият вариант е дарението да бъде прибавено към тези средства и така да се закупи автомобил за нуждите на възрастните и болни хора от дома.

Информация: Община Казанлък 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж