Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В Казанлък бе открит монументът "Обединена Европа"

Монументът "Обединена Европа" бе открит в Казанлък тази вечер в присъствието на кмета Стефан Дамянов, заместник-кметове, представители на политически партии, организации и сдружения, граждани, предаде радио "Фокус" – Велико Търново .

Идеята за монумента е на професор Валентин Старчев и за реализацията му Община Казанлък е отделила около 50 хиляди лева. Монументът се състои от три метални пилона, в основата на които е изработен "златен" венец, а на горната част на монумента са монтирани звезди – символ на Европейския съюз. "Златният" венец е по модел на намерения през 2005 година тракийски златен венец. Монументът "Обединена Европа" вече се издига в градинката на улица "Искра"4 в близост до Паметника на тракийката на площад "Севтополис".

 

"Това е един символ, свързан с бъдещото развитие на Общината и държавата като пълноправен член на Европейския съюз. Това приемане дава стабилност на държавата, но е и едно предизвикателство за Община Казанлък. Този монумент занапред ще ни подсказва, че винаги върховете на постигнатото изискват постоянство и отговорност", с тези думи кметът Стефан Дамянов се обърна към присъстващите. Програмата по откриването на монумента "Обединена Европа" завърши с право българско хоро в изпълнение на фолклорна формация "Палавници".

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: