Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

305 са желаещите от Казанлък да държат изпит в Икономически университет –Варна

Най-голям брой документи за явяване на кандидатстудентски изпит, подадени в казанлъшкия център за информация, са за Икономически университет – Варна, съобщи за радио "Фокус"-Велико Търново Елена Соломерова, приемаща документите в Бюрото. Тя посочи, че изявилите желание кандидат-студенти за варненското учебно заведение са 305. Соломерова допълни, че в казанлъшкия център за информация има подадени 258 молби за допускане до изпит в пловдивския университет "Паисий Хилендарски", 242 са за университета "Свети свети Кирил и Методий" във Велико Търново и 105 са за Софийския университет "Свети Климент Охридски". Соломерова посочи, че тази година са повече кандидат-студентите, тъй като имат възможност да ползват оценката си от държания зрелостен изпит, а и, по думите й, почти всеки университет организира прием чрез положената матура.
На всички кандидат-студенти, подали документите си в Центъра за кандидатстудентска информация, намиращ се в сградата на хуманитарна гимназия "Свети свети Кирил и Методий" в Казанлък, Елена Соломерова дава входящ номер за допускане до изпит, посочва коя е залата и мястото за явяване на изпит за съответното висше учебно заведение. Тя допълва, че кандидат-студентите могат да се информират и от интернет, като посетят страницата на съответния университет.
"Тази година има повече завършващи ученици, които идват в центъра с родителите си и са доволни, че такова Бюро за информация е разкрито и в Казанлък за тяхно улеснение. През тази кандидатстудентска кампания в града приехме много документи на деца от Карлово, Калофер, Сопот и дори Пловдив", коментира Елена Соломерова.
Тя посочи, че днес е последният ден от кандидатстудентската кампания, която стартира на 20-ти юни.


Деница ГЕОРГИЕВА |  Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж