Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

От 21-ви юли община Казанлък започва изпълнение на по-големите си обекти

От 21-ви този месец община Казанлък започва изпълнение на предвидените за реализиране по-големи обекти, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново.

По информация на градоначалника, стартира реконструкцията на улица "Петко Д.Петков" в Казанлък, със стойност на ремонта 50 000 лева. От понеделник 21-ви юли започва и реноструирането на улица "Орешака" в града след подмяна на водопровод от ВиК и газификация за стойност от 150 000 лева. По 20 000 лева струва реконструкцията и на улица "Перник", улица "Добруджа" и улица "Петър Берон" в Казанлък. 13 490 лева е ремонтът на улица "Иречек". По информация на кмета Стефан Дамянов, 40 000 лева е асфалтирането на улица "Мирска" от моста до основно училище "Кулата", а рехабилитацията на участъци от булевард "Александър Батенберг" и булевард "23-ти Пехотен шипченски полк" е на стойност 240 000 лева. 110 000 лева е реконструкцията на улица "Опълченска" между улица "Орешака" и улица "Д. Кехайов" в града на розите. 10 000 лева е реконструкцията на улица "Розова долина" пред комплекс "Здраве". 30 000 лева ще струва ремонта на улица "Черноморец" в село Шейново. Толкова пари са заделени и за изграждане на пътна връзка до жилищен блок 60 в квартал "Изток". 12 000 лева е асфалтирането на улица "Вожели" в Казанлък. 62 000 лева е асфалтирането на улица "Тунджа" в село Черганово. По информация на градоначалника, предстои от 21-ви юли благоустрояването на жилищен блок на улица "Тракия" 5 в Казанлък при секции А, Б, В, Г, Д, Е.
Кметът Стефан Дамянов посочи също, че между 2 и 15 дни ще продължат ремонтните дейности в гореописаните райони.

 


От 14-ти този месец започва изпълнение на реконструкции на улиците в град Казанлък и населените места от общината, като се предвижда за тази година да се обхванат 28 обособени позиции, съобщи на пресконференция кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново. По информация на градоначалника, в понеделник започва благоустрояване на площадното пространство в село Голямо Дряново и корекция на улица „Трайчо Костов” в село Копринка. Предвидено е реконструкциите да завършват в рамките на 5 календари дни. От същата дата в рамките на 3 календарни дни започва и асфалтиране на улици в село Хаджидимитрово, улица „Розова долина” в село Овощник, улица „Коста Дзънов” в село Енина. За един ден е предвидено полагането на асфалтова настилка на улица „Стефан Караджа” в село Бузовград. В рамките на два календарни дни община Казанлък е предвидила асфалтиране на улиците „Явор” и „9 септември” в село Бузовград, улица „Зора” в село Кънчево и улица „Зорница” в село Дунавци. В рамките на четири календарни дни е предвидено полагането на асфалт по улиците „Средна роза” и „Еделвайс” в село Розово и улица „Победа” в село Дунавци.

 


Общинските съветници е редно да се отчитат пред своите избиратели, заяви на пресконференция кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново. По думите на градоначалника, предизвикателство за работата и задължението на всеки съветник, е да се отчита пред своите избиратели, а това не е регламентирано и не се прилага. „Последните избори за Общински съвет показаха, че сериозно стои въпросът за избиране на лица, които представляват кварталите и населените места в общината и трябва да защитават интересите на гражданите, които са сериозно застрашени. В тази връзка с докладна до Общинския съвет от 15 януари тази година, предложих в Общинския съвет доброволен принцип, според който съветниците, избрани по пропорционалната система, да се разпределят по квартали и населени места, за по-добра връзка с избирателите и изразяване на техните интереси. За съжаление то не бе внесено за разглеждане на сесия, подари което няма решение по този въпрос”, каза пред журналисти кметът Дамянов. Той изрази становището си, че това показва, че инициираните предложения за промяна на местно ниво остават без последствия, когато зависят от субективни фактори. Градоначалникът подчерта, че ще поиска преразглеждане на докладната записка в Общинския съвет в Казанлък и ще внесе предложение до управителния съвет на Националното сдружение на общините, а то до Комисията по местно самоуправление, регионалната политика и благоустройството в Народното събрание, за предложение промяна в закона, така, че политиците да изразяват и защитават по-демократично интересите на своите избиратели.

 

Деница ГЕОРГИЕВА |  Радио "Фокус " - Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж