Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Юлияна Палазова остава заместник-кмет по образованието в община Казанлък

Юлияна Палазова остава на поста заместник-кмет по образование, култура, младежки дейности и здравеопазване в община Казанлък, заяви кметът Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново.

Палазова подаде молба за напускане, след като бе издигната като кандидат –председател на Общинския съвет в града на розите. По време на първото заседание на Общинския съвет на 4 юли, тя не получи достатъчен брой гласове, за да заеме поста. Тогава Палазова подаде молба в общинска администрация за възстановяването й като заместник-кмет. Вчера Юлияна Палазова подаде заявление в Общинската избирателна комисия на основание да бъдат прекратени предсрочно пълномощията й като общински съветник в Общинския съвет. В срок от три дни ОИК трябва да се произнесе по въпроса. Заявлението е подадено на основание член 30 алинея 4, точка 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.
Трудовият договор на Юлияна Палазова като заместник–кмет по образование, култура, младежки дейности и здравеопазване в община Казанлък предстои да бъде последван от заповед за назначение, подписана от кмета Стефан Дамянов.
Градоначалникът подчерта, че той е този, който решава кои да бъдат неговите заместници. От 2003 година насам тя заема длъжността заместник-кмет и е единствената преизбрана от заместник-кметовете на община Казанлък за втори мандат. Близо година Палазова работи с двата ресора – екология, социални дейности, спорт, туризъм и земеделие. Тя е координатор на ПП НДСВ в града, които получиха 3 мандата в новия Общински съвет. Групата съветници от НДСВ се ангажира да застава зад разумните и позитивни идеи и решения и ще се придържа към либералните центристки убеждения в Общинския съвет. „За нас няма да бъде важно кой предлага дадено решение за приемане, а какво точно предлага”, обявиха новите съветници от партията.

 

Деница ГЕОРГИЕВА | радио “Фокус” – Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж