Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Алек Попов е 46-ят носител на наградата за хумористичен разказ „Чудомир"

Носителят на най-старият приз за хумористичен разказ "Чудомир" е Алекс Попов. Призът се връчва за 46-ти пореден път. Името на победителят бе обявено на заключителната вечер и закриването на "Чудомирови Празници" 2014 от Петър Белчев, управител на „Стършел и половин“ ООД


Наградата му се връчва за хумористичният му разказ „При термитите на революцията", послужил за основа на романа „Сестри Паламееви". Статуетката „Чудомир“ обаче ще му бъде лично предадена от Румен Белчев. Попов е автор на книгата "Мисия Лондон", върху която е заснет по-късно касовия български филм "Мисия Лондон".Бяха и връчени наградите от седмото издание на фотоконкурса "Човекът до мен". Първа награда - 700 лв. и статуетка “ Чудомир ” се присъди на Мария Саломе Салса за снимката "Rain", Втора награда - 500 лв. се присъди на Ралица Бялкова за снимката "Фотосесия", Трета награда - 300 лв. се присъди на Благой Иванов за снимката "Джентълмен", Поощрителна награда за участие в XII-ти национален фотопленер “В Долината на розите - 2013 “ – Казанлък се присъди на Елена Карагьозова за снимката - "Жътварка", Специална награда на Ротари клуб – Казанлък: 1000 лв. се присъди на Емилия Маслинкова за снимката - "Светецът Бай Добри" и Специална награда на ф.х. Александър Иванов се присъди на Красимир Делчев за снимката - "Игри за възрастни".

VII-ми фотографски конкурс "Човекът до мен – 2014г."

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова закри 21-те Чудомирови празници, като подчерта, че те са плод на симбиоза от традиции и млад екип, който ги реализира, посочвайки Управителния съвет на фондация „Чудомир“ и най-вече заслугата на неговия председател Симеон Георгиев и на членовете на УС Моника Динева, адвокат и общински съветник, и Георги Атанасов, актьор от Общински театър „Любомир Кабакчиев“, водещ на церемонията. Кметът Галина Стоянова призова всички да помним Чудомир не само по време на празниците в негова чест, а по всяко време и напомни неговата мисъл: „Нека да говорим това, което добре сме премислили“.

Организатори на празниците са Фондация „Чудомир“ и Община Казанлък. Основен спонсор на Чудомирови празници ’2014 се явява Община Казанлък, стана ясно на церемонията по закриването. По традиция Общината всяка година подкрепя реализацията на празничната програма, посветена на Димитър Чорбаджийски. Тази година за осъществяване на събитията подкрепа са оказали и фирми като „М+С Хидравлик“, „Мини Марица изток“ и други.

Снимки: http://chudomir.eu/index.php?view=category&catid=54&option=com_joomgallery&Itemid=59

използвана е информация и от Юлия Младенова

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: