Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриха новата учебна година в казанлъшките училища

Новата учебна 2007/2008 година бе открита в казанлъшките училища. Всички учители стачкуват, като изразяват протеста си по различен начин. Обединени са от идеята за увеличение на месечните им трудови възнаграждения.

В Природо-математическата гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък годината бе открита в 9.00 часа от директора и учениците. Преподавателите се събраха в учителската стая и не се включиха в тържеството. В гимназия “Петко Стайнов” в 9.00 часа започна откриването на учебната година в присъствието на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, който откри асансьор за деца със специфични образователни потребности.

 

Основно училище “Никола Вапцаров” също бе посетено от градоначалника, който поздрави всички със започването на учебната година. По официални данни преподавателите в Казанлък стачкуват, но в училището в село Овощник не е така. “Не искаме да опорочаваме празника на децата. Ние имаме тази година 14 първокласника. Нека да им е весел празникът”, казва преподавателката на първи клас. Нейните колеги от училищата в Казанлък носеха закачени протестни лентички, на които бе изписано: “Достоен труд, достойна заплата”. Едночасовият протест започна в 9.00 часа, но в някои от школата – след като си тръгна от посещение при тях кметът Дамянов. Учителите от гимназия “Петко Стайнов” се разграничиха от общата протестна декларация на преподавателите от страната и прочетоха своя, в която пишеше, че протестират не срещу директора на училището и местното общинско ръководство, а срещу “политиката на правителството и в частност Министерството на образованието, начело с министър Вълчев по отношение на недостойното заплащане на учителския труд”. Въпреки празника и протестите до края на работния ден всички учители в Казанлък ще останат на работните си места.


Новоизградените обекти в казанлъшките училища бяха открити днес от градоначалника Стефан Дамянов. В 8.30 часа той бе посрещнат от директора и учителите в Природо-математическа гимназия “Никола Обрешков”, където Община Казанлък се погрижи за извършването на ремонтни дейности. Макар и те да не бяха приключили до днес, това не попречи на празнично настроените ученици. 130 хиляди лева струва подмяната на дограмата и отоплителната инсталация. Отпуснати бяха още 61 хиляди лева за изграждането на компютърен кабинет. Дограмата бе подменена и в Основно училище “Никола Вапцаров” и гимназия “Петко Стайнов” . Там бе изграден и асансьор за деца със специфични образователни потребности на стойност 74 хиляди лева. СОУ ”Екзарх Антим Първи” също откри новата учебна година с нова придобивка и това е реконструираната актова зала. С нов физкултурен салон първия учебен ден посрещнаха и учениците от Основно училище “Доктор Петър Берон” в село Овощник.Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: