Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


1.8 тона хартия бе предадена за рециклиране

1.8 тона употребявана хартия бе предадена и транспортирана към завода за рециклиране в Пловдив. Събраното количество е резултат от разделното събиране на хартия в Приходната агенция в Стара Загора за последните три месеца.

Три години след старта на „Зелената” кампанията на НАП за разделно събиране на отпадъци, старозагорският Офис на НАП е предал над 10.3 тона хартия за рециклиране, или над 115 спасени дръвчета.
Под мотото „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте”, във всеки Офис на НАП, са поставени контейнери (изработени също от рециклирана хартия) за изхвърляне на употребявана хартия. Събраните количества се извозват директно за рециклиране в специализиран завод.
„Зелената” кампания на Агенцията за приходите, успя да изгради корпоративна и социална отговорност у служителите за опазване на околната среда. Усилията ни ще продължават и в поддържането и опазване на горския фонд обграждащ сградата на НАП в Стара Загора.

Малко факти за рециклирането: 1кг. рециклирана хартия спестява ползването на 32 литра питейна вода.; 1 т. рециклирана хартия спасява от отсичане 13 дръвчета. Хартията може да се рециклира от 5 до 7 пъти, след което се разпада.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: