Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Самоосигуряващите се подават три декларации до края на април

От НАП напомнят на самоосигуряващите се лица, че до 30 април, имат задължение да подадат 3 вида декларации в НАП, а именно:
–    декларация образец 6 за дължимите осигурителни вноски за предходната календарна година- подава се еднократно;
–    декларация за доходите придобити от самоосигуряващите се лица през 2013г. ( по чл.50 от ЗДДФЛ) и,
–     декларация за авансовия данък за доходите получени през първото тримесечие на 2014г. ( по чл.55 от ЗДДФЛ);
Горепосочените видове декларации се подават в офисите на НАП, лично или чрез упълномощено лице, по пощата с обратна разписка, или по интернет подписани с електронен подпис. Над 16 хиляди са самоосигиряващите се лица в старозагорска област, които следва да декларират доходите си до края на месец април.

От агенцията припомнят, че по закон, самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии” на държавното обществено осигуряване и универсален пенсионен фонд, ако са родени след 01.01.1960г. По свой избор те могат да внасят осигуровки и във фонд „Общо заболяване и майчинство”.

При започване, или възобновяване на трудовата дейност, самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването си, като подават декларация в компетентния офис или дирекция на НАП в срок до 7 дни. При прекъсване и възобновяване на съответната трудова дейност през календарната година, същите не могат да променят избрания и деклариран вид осигуряване.
Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации могат да бъдат получени на телефон 0700 18 7000700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна, или на място в Офисите  в Стара Загора и Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: