Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

30 студенти от столицата идват на стаж в казанлъшкия исторически музей

 Казанлък. 30 студенти от Висшето училище по библиотекознание и информационни технологии се очаква да пристигнат в Казанлък на стаж, предаде кореспондент на радио „Фокус” -Велико Търново.

Предвижда се да работят на археологическите обекти при исторически музей „Искра” в града. По информация на директора на музея д-р Косьо Зарев студентите ще работят по шест програми, сред които са: „Екскурзоводска дейност”, „Запознаване с музейните фондове”, „Работа на археологически обекти”, „Почистване на археологически находки” и „Работа в музеен фонд”.
30-те момичета и момчета ще бъдат въведени в обектите на исторически музей „Искра”, като вземат участие в обслужването на посетители. Те ще работят както в музея, така и в Етнографския комплекс, Голямата Косматка, музея на розата, Копието на Тракийската гробница.
Д-р Зарев допълни, че стажът на студентите, който ще продължи между 15 и 30 дни, се реализира по проект на исторически музей „Искра”, Регионалния исторически музей в Стара Загора и висшето училище в столицата, като е включено и партньорството на дружеството „Приятели на музея” в Стара Загора. По информация на директора на казанлъшкия музей проектът е на стойност 89 хиляди лева и се реализира по линия на Министерството на образованието, което осигурява престоя на студентите в Казанлък.


Деница ГЕОРГИЕВА |  Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж