Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

19 000 лева отпусна Министерството на културата за казанлъшки читалища

19 000 лева отпусна за 10 казанлъшки читалища Министерството на културата, предаде кореспондентът на радио „Фокус"-Велико Търново. Средствата се дават въз основа на разработени и спечелени проекти.

Със сумата Министерството на културата ще подпомогне дейността на народните читалища в общината. Средствата предстои да бъдат разпределени според стойността на проектите. Най-голяма сума получава народно читалище „Цвятко Радойнов" в село Крън – 4 000 лева, предназначени за облекло и художественотворческа дейност на мъжката певческа група „Нашенци". 2000 лева получава читалище „Искра" в Казанлък също за художественотворческа дейност. По 1000 лева са предназначени за закупуване на компютърна техника от читалищата в селата: Ръжена, Розово, Шейново, Кънчево и Овощник. Толкова пари ще получи и народно читалище „Петко Манолов" в село Долно Изворово, но извършването на ремонтни дейности. По 2000 лева се дават и на читалище „Братство" в село Енина и „Пробуда" в село Копринка за извършването на ремонтни дейности. Най-голяма сума за ремонти получава народно читалище „Жар" в Казанлък – 3000 лева.
Така отпуснатите средства за извършването на ремонтни дейности са в размер на 8 000 лева, за художественотворческа дейност – 6000 лева и за закупуване на компютърна техника -5 000 лева.

 

Деница ГЕОРГИЕВА  |  радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж