Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започват ремонтите на пътищата в община Казанлък

Започна изпълнение на реконструкции на улиците в град Казанлък и населените места от общината, предаде кореспондент на радио „Фокус” - Велико Търново. Мащабната рехабилитация предвижда да обхване общо 28 обособени позиции. От днес започва благоустрояването на площадното пространство в село Голямо Дряново и корекция на улица „Трайчо Костов” в село Копринка.
От днес в рамките на 3 календарни дни започна и асфалтиране на улици в село Хаджидимитрово, улица „Розова долина” в село Овощник, улица „Коста Дзънов” в село Енина. За един ден е предвидено полагането на асфалтова настилка на улица „Стефан Караджа” в село Бузвоград. В рамките на два календарни дни община Казанлък е предвидила асфалтиране на улиците „Явор” и „9-ти септември” в село Бузовград, улица „Зора” в село Кънчево и улица „Зорница” в село Дунавци. В рамките на четири календарни дни е предвидено полагането на асфалт по улиците „Средна роза” и „Еделвайс” в село Розово и улица „Победа” в село Дунавци. Следващия понеделник започва изпълнение на предвидените за реализиране по – големи обекти в община Казанлък. Тогава трябва да започне реконструкцията на улица „Петко Д. Петков” в града, със стойност на ремонта 50 000 лева и реконструирането на улица „Орешака” в Казанлък, след подмяна на водопровод от ВиК и газификация за стойност от 150 000 лева. По 20 000 лева ще струва реконструкцията и на улица „Перник”, улица „Добруджа” и улица „Петър Берон” в Казанлък. 13 490 лева ще е ремонтът на улица „Иречек”. По информация на кмета Стефан Дамянов, 40 000 лева е асфалтирането на улица „Мирска” от моста до основно училище „Кулата”, а рехабилитацията на участъци от булевард „Александър Батенберг” и булевард „23-ти Пехотен шипченски полк” е на стойност 240 000 лева. 110 000 лева е реконструкцията на улица „Опълченска” между улица „Орешака” и улица „Д. Кехайов” в града на розите. 10 000 лева е реконструкцията на улица „Розова долина” пред комплекс „Здраве”. 30 000 лева ще струва ремонтът на улица „Черноморец” в село Шейново. Толкова пари са заделени и за изграждане на пътна връзка до жилищен блок 60 в квартал „Изток”. 12 000 лева е асфалтирането на улица „Вожели” в Казанлък. 62 000 лева е асфалтирането на улица „Тунджа” в село Черганово. По информация на градоначалника предстои от 21 юли благоустрояването на жилищен блок на улица „Тракия” № 5 в Казанлък.
Ремонтните дейности в гореописаните райони ще продължат между 2 и 15 дни.
Община Казанлък подаде документи за кандидатстване и по проекта „Рехабилитация на четвъртокласен общински път Казанлък – Енина – Крън – Хаджидимитрово – Шейново – Ясеното. Проектът е по програма „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа” и се цели устойчиво подобряване експлоатационното състояние на пътя и четири отсечки, извън регулацията на населените места с обща дължина 9.150 км. Друга насоченост на проекта е подобряване на транспортните връзки между населените места: град Казанлък и селата: Енина, Крън, Шейново, Ясеното и Хаджидимитрово, както и намаляване времето за пътуване между населените места в обхвата на реконструирания път, подобряване достъпа до туристическите обекти в Долината на тракийските царе, социални и бизнес обекти в града и селата от община Казанлък.
По информация на общинска администрация, стойността на проекта е близо 4 млн.900 хил. лева.

Деница ГЕОРГИЕВА |  Радио "Фокус"- Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж