Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници от Казанлък заминават на обучение във Велинград

В следобедните часове общинските съветници от казанлъшкия Общински съвет ще отпътуват за Велинград, където ще се проведе обучението им за провеждане на електронни заседания, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново. За онези общински съветници, които нямат или не желаят да ползват личния си автомобил, е осигурен организиран транспорт, като автобусът ще отпътува този следобед в 16 часа. Във Велинград 37-те общински съветника ще отседнат в едноименния гранд хотел в града. В рамките на престоя си, местните старейшини е предвидено да се обучават как да работят с компютрите и програмата, чрез която ще гласуват по време на следващите си заседания. Общинският съвет в Казанлък е първият в страната, който провежда заседанията си чрез електронно гласуване на решенията. Проектът бе реализиран през Министерството на държавната администрация и административната реформа.
По информация на общинските съветници от новия Съвет, обучението във Велинград ще продължи до петък, когато на обяд се предвижда да отпътуват за Казанлък.
Следващата седмица ще започнат и първите редовни заседания на новите комисии. Другата сесия на Общинския съвет е насрочена за последният четвъртък на месеца – 31 юли.

Деница ГЕОРГИЕВА |  радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж