Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриват Дневен център за деца с увреждания в Казанлък

През месец август трябва да отвори врати Дневният център за деца с увреждания в Казанлък, който проект се финансира от Европейския съюз по програма ФАР, както и от националния бюджет, предаде кореспондентът на радио "Фокус"-Велико Търново .

По информация на директора на Центъра Веска Мараджиева, стойността на проекта е 134 466 евро, от които 100 799 евро се финансират по програма ФАР и 33 667 евро е националното съфинансиране. Проектът ще се изпълнява в продължение на 12 месеца и има за цел предотвратяване на изоставянето и настаняването в специализирани институции на деца с увреждания от 3 до 18-годишна възраст и преодоляване на социалната изолация на семейство с деца с увреждания чрез предоставяне на комплекс от услуги: дневни грижи, възстановителни и рехабилитационни услуги, семейно консултиране и подкрепа. Мараджиева информира още, че водеща организация е сдружението "Бъдеще за децата с увреждания", в което тя членува вече пета година. Изпълнението на проекта започна през месец април тази година, като към момента вече има назначен чрез конкурси персонал, провежда се анкетиране на регистрираните в отдел "Закрила на детето" в Казанлък семейства с деца с увреждания и продължава набирането на нови, които по една или друга причина са извън регистрите на отдела. Водещ критерии при избор на децата е риска от настаняването им в институция.
В тяхна полза ще работи 17-членен екип: директор, логопед, психолог, арт-терапевт, рехабилитатор, пет социални педагози, пет детегледачки, домакин и шофьор.
Дневният център ще бъде изграден в свободно крило от сградата на детска градина № 11 в жилищен комплекс "Изток" в града на розите, като продължава извършването на ремонтните дейности.

 

Деница ГЕОРГИЕВА  |  Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж