Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Равносметката от еко фест Копринка 2014

Организаторите от МЦР-Взаимопомощ благодарят на всички доброволци, които се включиха в почистването на язовира за четвърта поредна година. Всички те събраха 2,5 тона отпадъци тази година, повече в сравнение с миналата, поради факта, че зоните за почистване бяха разпределени така, че да обхванат голяма територия около язовира. За четири години калкулацията на събрания отпадък надхвърля 13 тона.

http://youtu.be/mGCOS5LrVnw

Неочаквано доброволците откриха нерегламентирано сметище в района на вилната зона на язовира близо до Голяма Гюрля, което беше почистено. От „Взаимопомощ” апелират собствениците на вилите в района да не изхвърлят отпадъците си на нерегламентирани места, както и Община Казанлък да постави кошове за отпадъци в района на язовира, които да бъдат почиствани периодично от тях. Доброволци се включиха и в почистването на водите на язовира с каяци, като организаторите специално благодарят на Галин Пенев за активното участие.

 


Около язовира бяха поставени 9 табели, призоваващи хората да не изхвърлят отпадъци  на нерегламентирани места. Работните ателиета, замислени от доброволците по Европейска доброволческа служба по Програма „Младежта в действие”, работещи в младежки организации от градовете Ямбол, Шумен, Стара Загора, Казанлък и София научиха младите хора как се правят нови тениски от вече стари, как се приготвя Паеля,  масажи чрез използване на еко продукти (демонстриран от доброволец), еко библиотека, както и представяне на скаутите от Плевен, София и Казанлък. Международното участие в еко феста през тази година включи представители на  Испания, Германия, Швеция, Латвия и Италия.
Всички, участващи в почистването се забавляваха с лятното кино от еко филмите, създадени от МЦР- Взаимопомощ и United Avangard Artists към НЧ «Възродена Искра-2000», Иван Бонев по различни техни проекти, както и с концертите, изнесени от петте групи - Aлигаторите, Adventure, Afterdown, Inspiration и River of Flames от Казанлък и Нова Загора, под запазената марка на Взаимопомощ „Малка Сцена”.
Организаторите създадоха за атмосфера и площадка от вкопани автомобилни гуми, които да бъдат използвани за сядане край огъня на т.нар.  „метълска полянка” и след фестивала от всички, които желаят да къмпингуват там.


Дейностите се осъществиха с финансовата подкрепа на Община Казанлък по Младежки календар за 2014 г., съдействието на Обществения посредник на Община Казанлък, дарение от „Давид Холдинг” АД и подкрепата за рекламните материали от ББС Кейбъл.
Партньорски организации на МЦР-Взаимопомощ бяха Националната организация на българските скаути, Айляк Хамак, Туристичеко дружество „Орлово гнездо-Казанлък”, Фондация „Център за европейски инициативи” гр. Стара Загора, ССИЦ „Различния поглед” гр. Стара Загора, „Български младежки клуб” гр. Стара Загора, Waste no More, НЧ «Възродена Искра-2000», «Идея» гр. Ямбол, «За теб» гр. Варна.
Организаторите изказват специални благодарности за подкрепата и участието на Българската армия за втора поредна година в събитията, организирани по време на еко феста.


Информация: МЦР- Взаимопомощ

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: