Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Внимавайте, кой се представя за данъчен в търговския ви обект

Служителите на Националната агенция за приходите (НАП) винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка. Апелираме към граждани и бизнес, ако лица посетят търговския Ви обект и се представят за данъчни, изисквайте служебните им карти. Напомняме това след зачестили опити на неизвестни лица да се представят се за данъчни инспектори и да искат пари в брой за измислени нарушения, най-вече за проблеми с касовите отчети.
Обръщаме внимание, че служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и съставени актове се плащат по банковите сметки на структурите на НАП. Искането на пари в брой, стоки или услуги е измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР.
За да сте сигурни, че сте обект на проверка от служители на НАП, трябва да знаете: служебната карта на органите по приходите е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които данъчните имат по време на проверката. Служебната карта съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчния, както и негова снимка.
При съмнение за автентичността на служебна карта, или непоказване на такава, гражданите могат да се обадят на 0700 18 7000700 18 700, за да разберат дали проверяващия ги инспектор наистина е служител в НАП, или да се обадят на телефон 112 и да подадат сигнал за съмнителни лица в търговския си обект.
Всеки съвестен гражданин може да сигнализира на телефон 0700 18 7000700 18 700 за нарушения и корупционни прояви на наши служители на цената на градски разговор от цялата страна. Сигналите се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 ч.
Информация за нередности и сигнали могат да се изпращат и по пощата на адрес: Стара Загора, ул.”Кенали”1, Офис НАП Стара Загора, както и в интернет на www.nap.bg.

Информация: Офис НАП Стара Загора

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: