Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

50% от инвестиционната програма на община Казанлък е изпълнена през първото полугодие

„Приоритет на община Казанлък е да търси външни средства, с които да реализира по-голям приход в общинските дейности, отколкото със самите местни приходи, които са крайно недостатъчни за изпълнение програмата за развитие", посочи кметът Стефан Дамянов по време на пресконференция, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново. Дамянов посочи, че са привлечени 950 000 лева за асфалтиране на булевард „Александър Батенберг", външни средства за изграждане пътните връзки между могилата Оструша и Голяма Арсеналка на стойност 640 000 лева. Дамянов информира и, че по линия на програма ФАР са привлечени 720 000 лева. Той допълни, че още 210 000 лева са инвестирани за изграждане на Дневен център за деца с увреждания, като през второто полугодие община Казанлък предвижда изпълнение на още обекти по програма на ВиК - Стара Загора, съгласувано с общината. В тази връзка кметът посочи, че предстои подмяна и реконструкция на канализациите по улица „Тюлбенска" на стойност 420 000 лева и газифициране на улиците: „Орешака", Иречек", „Перник" и „Петър Берон", възлизащи на стойност 200 000 лева. По информация на Дамянов през второто полугодие се предвижда реконструкция на газопровода по улица „Капрони", като ще бъдат започнати ремонтни дейности и в западната част на града в квартал „Васил Левски", както и реконструкция на водопровода в село Копринка и реконструкция на тласкателен водопровод в село Горно Черковище. Общата стойност на започнатите и изпълнените обекти за първите шест месеца на тази година възлизат на 2 570 000 лева с изпълнението до сега на 1 345 000 лева, като по този начин бива постигнато 50 % от изпълнението на инвестиционната програма.
Стефан Дамянов информира също, че обектите за изпълнение през второто полугодие са на стойност 4 700 000 лева, 2 225 000 лева са по линия на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за извършване на реконструкция на моста при град Казанлък – село Бузовград – село Средногорово. Сумата за реализиране на пътните комуникации през второто полугодие ще нарасне на общо 6 900 000 лева, посочи градоначалникът. Той подчерта, че общината има възможност да започне реализиране на обекта пътния клон Шипка- Турия на стойност 14 000 лева и ще продължи газификацията в посока град Казанлък - село Крън - село Дунавци - село Голямо Дряново.
Допълнителните обекти, по които общината очаква отговори от Министерства, са за реализиране на канализация и водопровод на стойност 5 700 000 лева на улица „Христо Ботев". Предвидени са 720 000 лева за Помпената станция в село Овощник. Дамянов допълни, че са внесени и два проекта за реконструкцията на основно училище „Мати Болгария" и хуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий" на стойност 3 267 000 лева, както и за рехабилитация на пътя Казанлък – Енина – Хаджидимитрово – Шейново – Ясеново на стойност 4 920 000 лева.

Деница ГЕОРГИЕВА |  радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж