Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък стана член на Областния консултативен съвет по туризма

Община Казанлък стана член на Областния консултативен съвет по туризма в Стара Загора, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Емил Караниколов – заместник-кмет по „Бюджет, финанси и международни инвестиции" в община Казанлък, който е получил покана от областния управител на Стара Загора Мария Нейкова за участие в първото заседание на Съвета. „На работната среща бе приет устав за работа на консултативния съвет и представителите на общините – членове докладваха за своите програми за развитие на туризма", посочи Караниколов и допълни, че втората работна среща ще бъде в началото на месец септември, като до тогава директорът на казанлъшкият исторически музей д-р Косьо Зарев и колегата му от Регионалния исторически музей в Стара Загора трябва да подготвят идеен проект за създаване на филм за областта, чрез който тя да бъде представяна в международни панаири, туристически борси и други.
„Възложено бе на всеки от нас да даде конкретни предложения, идеи и схващания за създаване на концепция за развитие на туризма в областта", разказа още заместник-кметът. Той изрази своето становище, като посочи, че туризъм се развива там, където има добра инфраструктура: пътища, места за отдих, паркинги и други. „В община Казанлък няма нито един 5-звезден хотел. Първо в тази посока трябва да се положат усилия. Необходимо е да има много добър маркетинг в областта на туризма и да се извършва рекламна дейност. Според мен би трябвало да се създаде Общинска агенция по туризма, която ще се самоиздържа и ще разпределя средствата за инициативите по културния календар на общината и туристическото й развитие", коментира Емил Караниколов.
Участие в срещата в областната управа от страна на община Казанлък взеха и д-р Косьо Зарев – директор на исторически музей „Искра" и Господин Дохчев – председател на Асоциацията по устойчив туризъм в града на розите.

Деница ГЕОРГИЕВА |   Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж