Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшко участие в семинар за добри младежки спортни практики

В периода 25-27.06.14 г. участие в семинар в с. Рибарица на тема „Социално приобщаване на младите хора чрез спорт. Европейск тенденции и преспективи” взеха две младежките организации, които работят в Казанлък - МЦР-Взаимопомощ и Фондация „Дон Боско-България”. Двете организации от години изграждат партньорство по привличане на младежи в инициативата „Повече спорт, по-малко дим”, която тази година премина под мотото „Повече спорт, по-малко зависимости”. Инициативата се проведе за трета година на 26 юни - Ден за борба с наркотиците.

Участие в нея взеха шест отбора, след като в първата те бяха три, а през 2013 г. с един повече. Работата в мрежа и последователността с която подхождат организациите, бе високо оценена от всички участници в дискусията.

Именно този факт накара Министерството на младежта и спорта да поканят и представителите на гр. Казанлък след конкурс за презентация.
В семинара участваха представители на младежки организации, които организират спортни събития, като Асоциация за развитие на българския спорт, които организират известното европейска седмица “Move Week”, която ще се проведе в цялата страна тази година в периода 29.09-05.10.2014 г., Централен полицейски таекуон-до клуб, които организират «Национална спортна панорама», която ще се проведе в периода 12-13.10.2014 г. в гр. София, както и БМЧК Семинарът се организира от Министерство на младежта и спорта, но в него взеха участие и Министерство на труда и социалната политика с представяне на информация за Национален план за изпълнение на европейска гаранция за младежта 2014-2020 г. Време беше отделено и за представител на ЦРЧР и новата програма «Еразъм+, «Препоръките на Съвета относно укрепваща здравето физическа активност в различните сектори», както и «Приносът на спортния сектор върху икономическия растеж и заетостта, европейски практики и тенденции».

Най-атрактивната част на семинара беше представянето на «Варна-кандидат за европейска младежка столица», която ще се състезава за трета година с градове от Великобритания и Ирландия. Всеки, който иска да подкрепи Варна е необходимо да бъде активен във фейсбук страницата с наименование Varna2017.

Информация: МЦР-Взаимопомощ

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: