Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 27.07.2008

Пътно транспортни произшествия
На  27.07.2008г.  около  06.50 ч. в  прохода  "Шипка" по път І-5 в посока юг се е движел товарен автомобил “Даф" с прикачено полуремарке, управляван от  И.З. (33) от с.Мусомища, общ. Гоце Делчев. При  спускане на ляв завой, на около 2 км преди гр.Шипка, поради движение с несъобразена с пътните  условия скорост /по мокър  път/,  водачът изгубил управление над автомобила, който преминал през предпазната мантинела и се преобърнал в дерето. Нанесени са значителни материални  щети на автомобила. Няма пострадали хора. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ – Казанлък.

На 27.07.2008 г. около  22.25 ч.по  път І-5  от с. Тулово за с.Ягода  общ.Мъглиж се е движел лек автомобил “Фолксваген Венто”, управляван от К.А. (30) от Казанлък, със 7 месеца стаж зад волана. На около 1 км след  с.Тулово, при движение с несъобразена скорост на десен  завой, водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл извън пътното платно  и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара водачът и возещата се в автомобила  24-годишна жена от с.Овощник, общ. Казанлък са загинали на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28.07.2008г. около  01.30 ч. от  с.Александрово, общ. Павел баня към  пп І-6 се е движел  лек автомобил “ОпелВектра”, управляван  от  неправоспособния С.А. (18) от с. Александрово. На разклона за  с.Александрово, при движение с несъобразена скорост, не спрял на пътен  знак "Б-2"  (стоп) и изгубил  контрол над  автомобила, който излязъл северно от пътното  платно на   път І-6  и се преобърнал няколко  пъти. Водачът и возещите се в автомобила две 17-годишни момчета от селото са  получили  комоцио и са настанени за   наблюдение  в МБАЛ – Казанлък, без опасност  за  живота. В същата болница с руптура на далака и с опасност за гживота е настанен и третият пътник – 16-годишен младеж от с. Александрово. На водача е взета кръв за химически анализ. По случая работи РПУ – Казанлък.

Товарен автомобил се преобърна в дере на прохода Шипка
Шипка. Товарен автомобил се преобърна в дере на прохода Шипка, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Стара Загора. Няма пострадали.
Инцидентът е станал около 06.50 ч. тази сутрин в прохода Шипка по път І-5. Товарният автомобил “Даф" бил с прикачено полуремарке. Водач е 33-годишният И.З. от с. Мусомища, община Гоце Делчев. При спускане на ляв завой на около 2 км преди гр. Шипка заради движение с несъобразена с пътните условия скорост и по мокър път шофьорът изгубил управление над автомобила, който преминал през предпазната мантинела и се преобърнал в дерето.
Нанесени са значителни материални щети на автомобила. Няма пострадали хора. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ – Казанлък.


Полицейски операции
На  26.07.2008 г.  за  времето  от  14.00 ч.  до  22.00 ч.  на територията, обслужвана от РПУ - Казанлък  е  проведена специализирана полицейска операция  за засилен контрол върху водачите на двуколесни  МПС. По време на операцията са проверени 56 МПС и 75  лица. Констатирани са 16  нарушения, за които са съставени 10 акта за установени административни нарушения на Закона за движение по пътищата, 5 – по Наредба 1 на Община Казанлък  и  1  по  ЗМВР

На  26.07.2008 г. в 17.30 ч.  в РПУ – Казанлък е получено  съобщение от Полицейски участък - Мъглиж, че в санаториума за лечение на белодробни заболявания в с.Радунци, общ. Мъглиж след  възникнал, четирима мъже са нанесли побой на 42-годишен мъж – лекар в санаториума. Вследствие на побоя, лекарят е получил фрактура на долната челюст и след извършения преглед е насочен за лечение в Клиника  за  лицево-черепна  хирургия  -Пловдив, без  опасност  за  живота. Четиримата извършители: А.И. (26), М.Б. (19) , Ж.А. (31) и К.И. (25) – всички от Враца са задържани за 24 часа. По случая работи РПУ – Казанлък.

Регистрационна табела !?
На  25.07.2008г. около 10.10ч. в Казанлък на  кръстовището  на  ул."Д-р  Стамболски"  и  ул."Кенали" при проверка на лек автомобил “Мерцедес”,  управляван  от  Р.И. (31) от Казанлък е установено, че тегленото от автомобила ремарке е с монтирана регистрационна табела, издадена  за  друго  МПС. По случая работи РПУ – Казанлък.

Кражба на около 25 м. кабел от тръба
На  25.07.2008 г. в 9.10ч  в Полицейски участък – Мъглиж е  получено  съобщение, че в землището на с. Дъбово, общ. Мъглиж неизвестно лице е отрязало и извършило кражба на около 25 м. кабел от тръба, минаваща под платното на път І-6. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж