Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


БТПП открива Център за кариерно развитие в Казанлък

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) обяви, че създава Център за кариерно развитие в Казанлък. Такива центровете са създадени в градовете, в които функционират БТПП и 28-те Регионални търговско-промишлени палати в системата на БТПП: София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Гоце Делчев, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.
Инициативата е част от проекта „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й”, изпълняван по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Целта на проекта е превенция и ограничаване на проявите на сивата икономика в тази област чрез различни форми на въздействие върху пазара на труда.
Центровете за кариерно развитие предлагат възможност за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация на заетите лица.
Кариерните консултанти в Центровете за кариерно развитие ежедневно проучват наличните свободни позиции, обявени от фирмите, като следят не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но директно се свързват със самите работодатели и проучват кариерни възможности, предлагани от съответния работодател. Те консултират заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентират за наличните свободни позиции, съдействат им при подготовката на СV, мотивационно писмо, поведение при интервю, дрескод и др. Сред ангажиментите им е и поддръжката на локални бази данни за работодатели, предлагащи свободни позиции и за специалисти, интересуващи се от възможности да заемат подобни позиции.
За да бъде информацията за предлагани позиции от работодатели и за кандидати, търсещи кариерно израстване, достъпна за всички, тя ще бъде регулярно въвеждана в Модула „Кариерно развитие”  на електронната платформа на Виртуалната Социална Академия www.vsa.bcci.bg. Информацията за работодателите и за предлаганите позициите със съответните изисквания е публична. За кандидатите в публичната част има информация само за търсената позиция от съответния кандидат, както и за образованието, квалификацията и досегашния му опит в дадената професионална област.
При интерес към тази услуга работодателите и кандидатите могат да се обръщат към най-близкия Център за кариерно развитие. Контактите им могат да бъдат намерени на електронната платформа на Виртуалната Социална Академия, модул „Кариерно развитие” .

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж