Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Много работа, малко за висшисти

278 са актуалните свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. Сред тях едва 18 са за висшисти , останалите са за квалифицирани работници със средно или без образование.

Има предлагане, а който търси работа наистина, намира, твърдят трудовите посредници в Бюрото по труда в Казанлък. Според тях,с годините българинът е станал мобилен и заради по-добра работа и по-добро заплащане българинът не робува на място и дом. Свободните работни места в края на юли са почти- 300, основно са в сферата на производството, за хора с квалификации и средно образование. Търсят се 30 монтажници на ел. елементи, 20 работници за кабелни изделия, 14 шофьори, 10 общи работници. Още толкова работници за производство, застрахователни агенти, ел. техници. 11 строителни работници. Сериозен е и дефицита за охранители- 7.
Сред останалите варианти за избор на работа са за шивачки, бармани, сервитьори, текстилни работници.
За някои от позициите задължително се изисква освен средно образование и шофьорска квалификация, категориите С, С+Д, Д+Е. В края на юли 13 са свободните работни места за учители, основно за преподаватели по английски, математика и химия. Търси се иинструктор по кормилна практика и преподавател по хотелски мениджмънт. Актуални към момента са 65 предложения за производствена работа в Радомир- основно за стругари, борвергисти, шлосери и монтажисти., както и десетки предложения за работа в страни от Европейската икономическа зона и ЕС. В момента трудовите посредници започват набирането на желаещи за включване в безплатиня петмесечен курс за техници на климатична и вентилационна техника, както и за животновъди. Вторият курс се финансира по програма ФАР и националиня план по заетостта, като обучението ще се провежда в Земеделския институт в Стара Загора. Полученият след края на курса за животновъди сертификат дава право на завършилите го да се регистират като животновъди и кандидатстват за европейски субсидии.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: