Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшките ученици, приети да учат в американски университети, получиха награди

 Казанлък. Тримата казанлъшки възпитаници на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” получиха парични награди от общината заради постигнати високи резултати в образованието си, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

Кметът Стефан Дамянов връчи на Мариела Петкова, Камена Костова и Свилен Кънев наградите им от по 700 лева и им пожела много успехи в бъдеще и достойно представяне на община Казанлък в престижните американски учебни заведения, като никога не забравят България и Розовата долина.
Мариела Петкова е приета студентка в Принстънския университет специалност „Физика и биология”. Камена Костова предстои да учи в Технологичния институт в Масачусетс „Молекулярна биология и биохимия”. Тя получи и специална парична награда от името на професор Генчо Начев за успехът си и от Стефан Станев –билет за пътуване до САЩ. Свилен Кънев предстои да учи „Компютърно инженерство” в Харвардския университет. Преподаватели на тримата младежи в казанлъшката Математическа гимназия са били известният физик Теодосий Теодосиев и носителят на наградата „Неофит Рилски” преподавателката по биология Пенка Турданова. Теодосиев получи почетен знак на община Казанлък, връчен му лично от градоначалника.

29 юли 2008 | Радио "Фокус"- Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: