Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Sprаy paint art - изкуство с любов

Рисуването със спрей навлиза все по-бързо и в България, то се наказваше като хулиганска проява преди години. Сега ви показваме изкуството пренесено на хартия. Вижте - Sprаy paint art - изкуството с любов.

 

http://youtu.be/Xlih3QumSvs

В късният следобед на понеделник, в Казанлък ни привлече вниманието на събрала се група хора, които наблюдаваха как млад художник рисува върху хартия със спрей. Тя е Мануела Баева от Габрово, която живее в София от 6 години и е възпитаник на Художествената академия. От години се занимава с изкуството спейс пейнтинг.

Най-често се рисуват сюрреалистични пейзажи от планети, комети, пирамиди, градове, природни сцени, както и прости едноцветни или дори многоцветни фонове, където боята се наслоява или прелива от един цвят към друг чрез поредица от различни нюанси. Мануела се е запалила в Америка, когато е била на студентска бригада. Именно там тя вижда как хората се забавляват. Решава да опита и така до днес. И все пак, изкуството не е никак евтино. Рисува се на специален картон, използват се професионални спрейове за рисуване. Всеки гражданин може да подпомогне с някой лев, а други могат да си закупят нейните произведения. Надяваме се отново да видим Мануела в Казанлък с нейните прекрасни произведения.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: