Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

18 000 лева иска казанлъшката болница за Ангиографския център от Общинския съвет

18 000 лева за съфинансиране ще иска казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) на утрешната сесия на Общинския съвет, предаде кореспондент на радио „Фокус" - Велико Търново. Докладът е внесен от д-р Христо Христов – управител на лечебното заведение, с молба за отпускане на средствата за месеците август и септември, 2008 година. С докладната записка постоянната комисия по Здравеопазване към местния парламент вече се е запознала и излиза с проект за решение да се отпусне сумата от 18 000 лева от общинския бюджет, като заделените средства се вземат от резерва за местни дейности. Кметът на общината трябва да ги преведе в срок до 10 август, а управителят на МБАЛ-Казанлък д-р Христов да внесе в Общинския съвет в срок до края на месец ноември 2008 година пълен отчет за изразходваната сума.
„Мотивите ни са, че посочената сума ще покрие необходимия минимален обем дейност – извършване на минимален брой коронарографии с цел акредитирането на Ангиографския център и последващото сключване на договор с НЗОК", посочиха от Постоянната комисия по Здравеопазване към Общинския съвет в Казанлък с председател д-р Стефан Бурков.
18 000 лева са необходими за съфинансиране дейността към Ангиографския център към МБАЛ-Казанлък, относно сектор „Инвазивна Кардиология".

30 юли 2008 |  радио "Фокус" - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: