Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започва работа по възстановяване на пропадналия пътен участък в прохода Шипка

„Днес започва усилена работа за ремонтно-възстановителните дейности по участъка в прохода Шипка, който пропадна в понеделник вечерта на 28", съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново Никола Караджов, главен специалист на Районна пътна служба – Казанлък. Той допълни, че техниката за извършване на изкопните работи за изграждане основата на подпорната стена вече е пристигнала. По информация на Караджов предстои от Бургас да се доставят готови бетонни елементи за допълнително укрепване и заскаляване на повредения участък. „Предполагам, че изкопните работи с доставката на елементите и тяхното монтиране ще бъде извършено до два дни, след което ще започне изграждането на подпорната стена с готови кофражни елементи", посочи Караджов, като допълни, че към момента се очаква доставка на материалите, необходими за предварителното заскаляване на отнесената част.
Главният специалист на Районна пътна служба – Казанлък информира, че ремонтните дейности ще се извършват от строителната фирма, която осъществява текущото и зимно поддържане на прохода Шипка.
„Създадено е техническото ръководство по отношение изпълнението на предвидените работи и за момента е поставена необходимата сигнализация, като допълнително има екип и на Пътна полиция, контролиращ движението. Искам да отбележа, че Пътно управление имаме добро взаимодействие с органите на Пътна полиция", допълни още Караджов и препоръча на водачите на превозни средства, преминаващи през прохода Шипка да бъдат внимателни.
Пропадналият пътен участък е при 172-ри километър по път 1-5 от върха в посока град Казанлък.

30 юли 2008 |  Радио "Фокус " - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: