Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Регионален фолклорен фестивал „Стойно Черногорски” в с. Бузовград

За първа година се проведе Регионален фолклорен фестивал „Стойно Черногорски” в с. Бузовград, организиран от Народно читалище „Възраждане-2014. Идеята за подобна инициатва, в памет на четника Стойно Черногорски, участник в четата на Никола Дечев от Стара Загора в Илинденско-Преображенското възстание, възниква още преди 4 години, поставена от сегашния секретар на читалището Радка Гочева.

Заявки за участие във фестивала бяха подадени от 20 индивидуални изпълнители и певчески групи, групи за автентичен фолклор, всички те към пенсионерски клубове, народни читалища, дружества от региона и страната. На сцената се изявиха 18 от тях, които получиха грамоти и сувенири за това, осигурени от благодетелите на събитието Аксиния Тилева, Иван Вардажиев, Мико Дончев и Иван Стефанов.Фестивалът бе подкрепен и от Младежки бюлетин „ДоброволциТЕ” на МЦР-Взаимопомощ.

Най-атрактивният акцент беше поднесен от Клуб на пенсионера гр. Раднево, кв. Гипсово, с художествен ръководител Динка Димитрова, които представиха народния обичай „Седенка с крадене на мома”. Най-младият участник във фестивала беше на 14 години от с. Бузовград.
Секретарят на читалището в с. Бузовград и главен организатор на събитието заяви, че фестивалът ще се проведе и през 2015 г.

Екип НЧ„Възраждане-2014” с. Бузовград

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: