Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Документацията за изграждане на тунел под Шипка ще е готова до края на декември 30 юли 2008

До края на месец декември тази година ще е готова работната документация за изграждането на тунела под Шипка, съобщи на пресконференция кметът на Казанлък Стефан Дамянов, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. По информация на градоначалника, обектът ще се финансира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е включен към управление Пътища. Дамянов посочи още, че следващата година ще бъде извършена процедура за провеждане на търг за фирма, финансираща обекта. Изграждането на тунел под връх Шипка ще даде възможност за осъществяване на по-преки връзки между Северна и Южна България.
Градоначалникът посочи, че се предвижда да се изготви идеен проект за отсечката село Ягода – град Мъглиж по пътя Казанлък – Стара Загора, като пътят бъде разширен, така че в едната и другата посока на движение да има по две пътни ленти. Стефан Дамянов изрази надеждата си през следващата година да се кандидатства по този проект иказа още, че се проектира реконструкция на пътя Казанлък – Енина – Крън – Хаджидимитрово – Шейново – Ясеново и общината има уверението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че този път ще бъде включен в цялостно проектиране.
„Другият проект, който искаме да стане реалност, е изграждането на пътя град Шипка – село Дунавци – град Павел баня", допълни Дамянов.

30 юли 2008 |  Радио "Фокус " - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: