Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Александър


 От близо две години   Мая и Гроздан Петрови от село Крън- Казанлъшко живеят с болката на своето дете.
Тригодишният им син вече Алекс  е на година и три месеца, когато лекари потвърждават тежката диагноза: хидроцефалия си съдова аномалия с аневризма.
 През 2006-та година  Алекс е с потвърдена вече диагноза и първа операция.  Веднага след нея, след като става ясно, че в България повече не може нищо да се направи за леченито на детето майката  си плаща, за да се търси клиника и последващо лечение в чужбина.  
  Близо две години от молбата на майката, няма отговор по нея от лекуващата  болница и помолените за съдействие институции.През това време  семейството на Алекс само започва да търси варианти  за лечение в чужбина и се свързва с  френския професор Пиер Лазаняс.  Именно от негов имейл , получен на 4-ти юни Мая Петрова научава, че още през ноември 2006-та година за Алекс е имало насрочена дата за операция. За това обаче семейството не знае. 
Междувременно шансовете за лечение на Алекс в клиниката при френскя професор вече са нулеви. От началото на юли тази година професорът е  покойник. Сега надеждата на семейството на тригодишния малчуган е в американски клиники. Първата оферта за там започва от 62 хиляди долара само за едната операция при нужни три.
 Докато търсят варианти  и събират пари за детето си Мая  и Гроздан се надяват все пак да получат отговор на писмото си до Здравното  министерство. От 20-ти май досега оттам мълчат.
 Мълчат и от комисията, която трябва да прецени дали министерството може да поеме част от разноските  за лечението на тригодишния Алекс от Крън.
 Докато трае мълчанието, добри хора са помогнали.. И семейството на  Алекс вече има 20 хиляди лева и 200 евро по сметките за лечението на детето. До нужните близо 200 хиляди долара има много. А времето  за  лечение на Алекс накъсява.  Дотогава е надеждата.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: