Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Отпускат 18 000 лева за Ангиографския център към МБАЛ – Казанлък

Единодушно с 35 гласа „за” общинските съветници в Казанлък гласуваха да бъдат отпуснати 18 000 лева от бюджета на общината за 2008 година за съфинансиране на Ангиографския център към казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Предстои средствата да се вземат от заделения резерв за местни дейности и в срок до 10-ти август да се преведат на лечебното заведение. Предложението бе внесено от председателя на Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет д-р Стефан Бурков, който поясни на съветниците, че Ангиографският център е център за инвазивна кардиология, т.е. за извършване на коронарографии, които до този момент се извършваха в Пловдив и София и казанлъшките пациенти се налагаше да пътуват до тези градове. „Повечето от хората не успяваха да дочакат тази коронаорграфия, тъй като умираха. За да се издържа казанлъшкият новосъздаден Ангиографски център, трябва да се сключи договор с НЗОК, но преди като трябва да докаже, че може да извършва тази дейност, като е покрил един определен обем от направени коронарографии. Без тези 18 000 лева няма да можем да покажем този обем от дейност, което няма да ни позволи да сключим договор с НЗОК”, категоричен бе вносителят д-р Бурков.
Общинският съветник и ръководител на групата на „Експерти за Казанлък” Николай Ибушев подкрепи д-р Бурков и призова съветниците да гласуват положително за съфинансиране на Ангиографския център с думите: „За нас 18 000 лева не са нищо, за да помогнем на гражданите. Това е единствената общинска болница, която има възможността за извършване на коронарографии. Призивът ми е да гласуваме тези 18 000 лева за съфинансиране, за да направим крачката напред”.
Предстои до края на месец ноември тази година управителят на МБАЛ-Казанлък д-р Христо Христов да внесе в Общинския съвет пълен отчет за изразходваната сума, която до дни се очаква да бъде преведена на лечебното заведение.

Радио "Фокус - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж