Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Младежи от МЦР-Взаимопомощ взеха участие в обучителен семинар във Варшава

Петима младежи от България, членове на МЦР-Взаимопомощ взеха участие в обучителния семинар “Stаrt Up Flow”, който се проведе между 20ти и 27ми октомври, 2014г. във Варшава. В проекта участваха още младежи от Германия, Румъния, Испания, Италия и разбира се, Полша.
„Start Up Flow“ беше насочен към младежи, които планират да старират свой бизнес или имат вече заопочнат такъв. През семинарните занятия участниците от шестте държави презентираха състоянието на т.нар. стартиране („стартъп“) сцена в своите държави. Дадоха примери за интересни и успешни стартирания, разказаха за условията и законите в своята държава за започване на бизнес и посочиха главните инвеститори в страната си.
В програмата на обучителния семинар бяха заложени няколко различни модула: изграждане на бизнес стратегия, ползване на Google AdWords за оптимизация на бизнеса,  Facebook реклама,  Content marketing, оналайн продажби и др. Те бяха водени от полски обучител - младеж, който вече е започнал свой бизнес в страната-домакин. Той посочи редица проблеми, с които се е сблъсквал и решенията, които е създал, за да развие своя бизнес. Една от сесиите беше водена и от немски участник в проекта, който разказа примери от няколко свои неуспешни стартирания на бизенс зад гърба си и показа трите му успешни в момента бизнеса и как функционират те.


Последният ден на обучението, беше отреден за работа в мрежа (нетуъркинг).  Това е и основен приоритет на „Взаимопомощ” да се работи с много партньори. Организаторите бяха поканили гости от Полша – млади предприемачи и ръководители на големи неправителствени организации (НПО-та), занимаващи се с предприемачество. Всички те разказаха за дейностите, с които се занимават и участниците имаха възможността да поговорят свободно с тях след презентациите.

Гергана Иванова

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: