Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

МЦР-Взаимопомощ на 10 години

МЦР-Взаимопомощ навърши 10 години. По този случай се организираха десет събития, с активното участие на европейските доброволци, пребиваващи в момента в гр. Казанлък по проект „Приятелство в кутия” по програма „Младежта в действие”. Кампанията за юбилея завърши с вдъхновеното извънредно начинание на приятелите ни от НДР „Седянка”. Те ни поканиха в гр. Велико Търново за да направим снимки за спомен на настоящите ЕДС доброволки на Взаимопомощ Аманда Одел от Швеция и Франциска Хохе от Германия с традиционни сватбени български носии, които са автентични и запазени над 100 години. На 24 и 25 ноември доброволките ще посетят гр. Мелник, с награда, подарена им от Община Казанлък.
В периода 30 октомври до 15 ноември 2015 година се състояха:
Представяния на Европейска доброволческа служба и страните Швеция и Германия в Домове за стари хора 1 и 3, изложба на Национално Движение Работилница „СЕДЯНКА” в с. Бузовград, тържествен  коктейл по случай 10-годишния юбилей на МЦР-Взаимопомощ с представяне на документалните филми „10 години МЦР-Взаимопомощ” и „Пръстов отпечатък на фокус”, съвместна инициатива с United Avangard Artist, демонстрации и работни ателиета със съдействието на Национално Движение Работилница „СЕДЯНКА”, представяне на книгата „Път в безпътицата” на Продрум Димов съвместно с НЧ „Възродена Искра 2000”, представяне на късометражен филм за живота на хората с увреждания в България в ДЦДУ. представяне на филма „Трябва да съм луда”, съвместно с United Avangard Artist пред младежки парламент Горна Оряховица и учередяване на библиотека към НЧ „Възраждане-2014” с. Бузовград като за целта се дариха над 300 тома книги.

На тържествения  коктейл подкрепен от Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, се връчиха следните грамоти: за цялостен принос за развитието на МЦР-Взаимопомощ на Антон Вълев, съучредител на организацията и активен член от 2004 година, за институционална подкрепа на Община Казанлък, за международно партньорство на Полското посолство, за партньорско поведение на НЧ „Възродена Искра 2000”, за съхраняване на българското на национално движение работилница „Седянка”, за разпространение на младежка информация (Евродеск) на НЧ „Пробуда 1920”, за дългогодишна подкрепа на „Давид Холдинг” АД, за дарителска подкрепа на ББС кейбъл,  за доброволческа дейност на Васил Елховски, за сполучливо репортерско поведение на Вестник "Искра", за репортесрки екип на Славяна Гайдарова и Иван Бонев, за звездно сътрудничество на Дневен център за деца с увреждания, за толерантност между поколенията на Домове за стари хора 1 и 3 гр. Казанлък, за главна роля на Юнайтед Авангард Артист, за поддържаща роля Светозар Даскалов, за „Вдъхновител” на д-р Николай Иванов, за служба като европейски доброволец на Веселина Недкова, първият изпратен доброволец по ЕДС в Унгария на организацията.


При желание на младежи да се включат в проекти на организация, същите могат да се свържат с Председателя на е-майл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Екип МЦР-Взаимопомощ

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: