Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшка делегация участва в Празника на жасмина в Грас

 Делегация от Казанлък, водена от заместник-кмета по образование, култура, здравеопазване и младежки дейности на Община Казанлък Юлияна Палазова, и с участието на Царица Роза ‘2008 Василена Найденова посети от 1 до 4 август френския град Грас по покана на кмета Жан-Пиер Лелю.

По това време в столицата на френската парфюмерийна промишленост се провежда Празника на жасмина. „Бяхме посрещнати много радушно в Грас. Официалното откриване на Празнина на жасмина започна  с прием на кмета на Грас Жан-Пиер Лелю в Двореца на конгресите и с фойерверкшоу”, разказа Юлияна Палазова. Казанлъшката  делегация е взела участие в срещата с представители на побратимени на Грас градове. „Посетихме Академията за изящни изкуства Анка–Соня, която е със статут на частен колеж по изкуствата. Едно от най-вълнуващите събития по време на Празника на жасмина бе вечерната “Битка на цветята”, която е приказно дефиле, наподобаващо нашето шествие по време на Празника на розата. По време на дефилето публиката бе обсипана с 500 000 стръка различни цветя. Върху специални колесници преминаха Мис Грас и нейните подгласнички,  Царица Роза 2008 Василена Найденова, която достойно представи Казанлък и стана любимка на публиката и на домакините. В “Битката на цветята” участваха и момичетата, спечелили конкурсите за красота в градовете, побратимени на Грас”, каза след завръщането си г-жа Палазова.


 Празникът на жасмина е бил закрит с Провансалска меса на открито в градината на принцеса Паулина и с танци на фолклорни състави от Грас, в чиито изпълнения е взела участие и Василена Найденова, която тази година бе приета  за студентка по хореография  в Пловдив. Казанлъчани са успели да разгледат забележителностите на Кан и Ница и да стъпят на червения килим, по който дефилират филмовите звезди по време на фестивала в Кан.

 

 

 

Юлия Младенова
Пресцентър на Община Казанлък
Сн.
Заместник-кметът Юлияна Палазова, в средата, с кмета на Грас Жан-Пиер Лелю, вдясно
Казанлъшката делегация на червения килим в Кан

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж