Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първанов иска нов закон за лова

 „Още в първите дни на септемврийската сесия да бъде приет нов закон, който да регламентира по един модерен начин развитието на ловната организация и ползването на ловните полета за утвърждаване на демократичния характер на нашето движение", призова в словото си при откриване на 11-ия национален ловен събор президентът Георги Първанов. Той припомни за периодите в ловното законодателство, когато чрез законови мерки са правени опити за посегателство върху ловната организация. „Изразявам своята благодарност на всички български ловци и риболовци за това, че много активно се включихте в кампанията „Хубава си, моя горо" в резултат, на която само на първия етап са залесени 440 000 дръвчета. Вярвам, че през есента нашите усилия ще се удвоят, за да можем да имаме нови хиляди декара млада българска гора, която няма след време да бъде харизана по така нар. заменки на този или онзи", каза още Първанов.

Президентът е почетен гост и патрон на събитието и дойде на празника придружен от съпругата си Зорка Първанова. За събора пристигнаха още Жилберт де Тюркхайм, президент на Европейската федерация на ловните организации на страните членки на ЕС, депутати, представители на ловните съюзи от Русия, Сърбия, Македония, Румъния, Германия, областни управители, кметове и др.

След приветствията на официалните гости Великотърновският митрополит Григорий освети знамената на 150-те ловно-рибарски сдружения. По-късно президентът Георги Първанов пусна на свобода бухал, излюпен и отгледан в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани". Върнати в природата бяха и шест керекенеза. След това официалните лица засадиха шест смърча.

В 12 часа започна петчасов концерт. Около 20 000 души се събраха в местността Узана на традиционния ловен събор, който тази година е посветен на 110-тата годишнина от основаването на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България".
 
Стела Благоева  август 2008 www.dariknews.bg 
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж