Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Атанас Съйков: Районът на завод “Арсенал” е обезпечен с гръмоотводи

 Казанлък. Районът на завод “Арсенал” е обезпечен с гръмоотводи според българския държавен стандарт. Това заяви за Агенция “Фокус” Атанас Съйков, директор на дирекция “Управление при кризи” в Министерството на икономиката и енергетиката.

Съйков е пристигнал на мястото на инцидента в склада на завода, където към 14 часа имаше експлозии и пожар вследствие на мълния. Държавата притежава 30 % от капитала на завода, като принципал е МИЕ. Утре специализирана комисия ще работи в склада за доизясняване на причините. В нея ще бъдат включени и специалисти на ДОТИ.
“Към 14 часа днес е имало много силна буря с дъжд и много ниски мълнии. Една от мълниите е засегнала този склад. В склада не е имало хора, тъй като е неделя – почивен ден. Вследствие на запалването изгарят материали, заради което е имало взривовете”, обясни Съйков.
По думите му щетите не са големи. В склада е имало междинна продукция, която е била малко количество. Вследствие на огъня – металите са се нагрели. След като бъдат охладени, районът ще бъде почистен.
Съйков бе категоричен, че са взети всички мерки за безопасност. Районът е отцепен и се наблюдава пожарната.

10 август 2008 | Агенция "Фокус"
Марта МЛАДЕНОВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж