Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стефан Дамянов: Мълнията е един от възможните фактори за пожара в склада на завод “Арсенал”

 Казанлък. Две противопожарни коли дежурят край завод “Арсенал”. Освен това – обектът се охранява от служители на РПУ – Казанлък и от охранители на завода.

От утре започва работа на група, която ще установява причините за възникналия инцидент. Това съобщи за Агенция “Фокус” кметът на Казанлък Стефан Дамянов. По думите му – възпламеняването от мълния е един от възможните фактори за пожара и последващите взривовете в склада, където е имало елементи от боеприпаси. Вследствие на пожара, който е избухнал, те са се възпламенили и са причинили взривовете.
Дамянов обаче отказа да съобщи други версии за причина за пожара в Казанлък с аргумента, че трябва да приключи работата на групата. Кметът на града обаче изключи възможността за човешка грешка. “Не е имало такава възможност, защото складовото помещение не е било в работен режим и не е имало работници в това помещение”, коментира Дамянов. На въпрос дали човешката грешка може да е допусната преди дни, Дамянов отговори: “Инцидентът е станал днес, когато от склада отсъстват лица, свързани с технологичните операции”.
По думите му – в завода има всички необходими съоръжения за предпазване от мълнии.

10 август 2008 | Агенция "Фокус"
Марта МЛАДЕНОВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж