Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Атанас Съйков: Стойността на изгорялата продукция в „Арсенал” е под 6000 евро

 В момента специализирана комисия с експерти на ДОТИ започва повторно разследване на инцидента, довел до взривове в “Арсенал”. Комисията е сформирана по настояване на изпълнителния директор на завода Николай Ибушев.

Това каза пред Агенция “Фокус” Атанас Съйков, директор на дирекция “Управление при кризи” в Министерството на икономиката и енергетиката.
“Тези съоръжения така се поддържат, че дори електрозахранването в почивните дни се изключва. Почти невероятно е да има външен фактор за инцидента, който да е различен от природно бедствие. Пожарът е причинен от гръмотевична буря”, категоричен бе Съйков, който е все още в Казанлък, където днес по-късно изпълнителният директор на завода ще даде пресконференция.
“Имало е малка партида заряди за изстрели. Това са заряди, които са двигатели на бойните изстрели и те именно са се запалили и са предизвикали гърмежите. Всички са изгорели”, каза още Съйков. Той посочи, че стойността на изгорялата продукция е под 6 000 евро.
“Няма големи щети, тъй като в петък служителите са гледали Олимпиадата и са заредили по-малко количество суровини. Това са много производства събрани в един район, като всяко е обезопасено от съседното. Спазени са всички изисквания на службата за контрол над взривни вещества”, заяви Съйков. Той увери, че в момента няма опасност за населението, тъй като не са установени вредни емисии.

11 август 2008 |  информационна агенция "Фокус"
Десислава АНТОВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж