Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Равносметка на годината и нов проект

В края на 2014 година „Взаимопомощ” спечели поредния си проект по Европейска доброволческа служба, която дейност се администрира вече от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Националната агенция за България по Програма „Учене през целия живот“ и Програма „Еразъм +”.

ЦРЧР поема дейността от администриращия я досега Национален център европейски младежки програми и инициативи (НЦЕМПИ). Еко фестивал Копринка 2015 е одобрен с 95 точки и в периода април – юни в Казанлък отново ще има дванадесет доброволци от Полша, Испания, Литва и Словакия. Те ще продължат започнатата през 2010 г. традиция на Еко фестивал Копринка, по идея на Раминта от Литва, тогава доброволка по проект „Екологично развитие.”

На 16 декември 2014 г. В София бе проведена среща за обзор на осъществените дейности и постигнатите успехи по европейските програми за образование и обучение. На нея присъстваха и представителите на „МЦР-Взаимопомощ”. То бе водено много забавно и на един дъх от Г. Мамалев. Във Валоризационната конференция участие взеха г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката при Народното събрание на Република България, проф. Костадин Костадинов – зам. министър на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Лора Махлелиева-Кларксън – изпълнителен директор на Център за развитие на човешките ресурси.

Част от програмата на събитието бе изложението „И аз умея”, включващо работни ателиета, на които различни младежки организации демонстрираха по интерактивен начин знания и умения, придобити в процеса на работа по европейски образователни проекти. Те имаха тематични имена като: „Стил и красота”, „Приказна коледа”, „Магията на глината”, „От нищо нещо” и т.н.

Две казанлъшки детски градини и едно училище спечелиха награди  в церемонията по награждаване със сертификат за качество.

Красимир Цанев

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: