Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Лилия Димитрова представи книгата си „България над всичко“

По случай своя 80-и рожден ден Лилия Димитрова издаде последната си, тридесет и осма, книга „България над всичко“. Патриотичното издание бе представено в Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 от председателя на Съюза на запасните подофицери в Казанлък Емил Хаджиев. Книгата е посветена на създаването и живота на Дружеството на запасните подофицери в България и в частност в Казанлък. Дългогодишен председател на дружество „Бузлуджа“ е дядото на авторката Георги Христов Чорбаджийски – брат на писателя Димитър Чорбаджийски – Чудомир.
Книгата е написана, позовавайки се на богат документален и снимков материал, като основният източник е дневникът на Георги Чорбаджийски и съхранени от неговите наследници спомени и фотоси. В чест на този изключителен казанлъчанин – общественик и родолюбец, настоящото дружество на запасните подофицери в Казанлък прие неговото име и отсега-нататък ще се казва „Георги Чорбаджийски“, обяви председателят Емил Хаджиев.

От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова началник-отдел „Култура и туризъм“ Сребра Касева поздрави авторката на книгата и юбилярката Лилия Димитрова, като й подари прекрасни рози и й пожела здраве, нестихващ оптимизъм и увереност, същата завидна енергия и младежко дръзновение, с които върви по своя  житейски път.

Пресцентър Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж