Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Инициативен комитет в подкрепа на проекта „Севтополис” бе създаден в Казанлък

Инициативен комитет в подкрепа на реализиране на грандиозния проект „Севтополис” бе създаден в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Сред членовете са: кметът на общината Стефан Дамянов, Васил Белев - фондация „Българска роза”, председателят на групата на писателите към Съюза на българските писатели Веселин Стоянов, директорът на казанлъшкия исторически музей „Искра” д-р Косьо Зарев, професор Генчо Начев – директор на МБАЛ „Света Екатерина” и почетен гражданин на Казанлък, археологът и почетен гражданин на Казанлък Георги Китов, професор Недко Недков – директор на Института по розата в града. Сред членовете на Инициативния комитет в подкрепа реализиране на проекта „Севтополис”, предвиждащ изваждане на древния тракийски град от водите на язовир Копринка край Казанлък, са и други почетни граждани и видни казанлъшки личности.
Казанлъшкия кмет Стефан Дамянов информира, че още близо 200 симпатизанти са засвидетелствали, че застават зад идеята за изграждане на „Севтополис”.
20-членна работна група вече започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовира. Второто заседание на работната група е насрочено за 4-ти септември тази година, като тогава предстои да бъдат представени четири доклада относно „Севтополис”.

Радио "Фокус" - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж