Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък награди най-добрите младежки инициативи

На официална церемония в Младежки дом на 13 февруари 2015 г. бяха връчени призовете на трите най-добри младежки инициативи на 2014 г. На церемонията присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, заместник-кметът Лилия Цонкова, обмудсманът на община Казанлък Гинка Щерева, директорът на ОБ Искра Ани Кожухарова.

 

Грамоти за участие получиха 3 организации - МЦР –Взаимопомощ за инициативата ,,Еко фест Копринка 2014“, БМЧК за благотворителния им концерт в помощ на пострадалите от наводненията и МОС – Казанлък за инициативата им по повод Световния ден на шахмата.

Гинка Щерева връчи приза за трето място на  ежегодната младежка инициатива на фондация ,,Дон Боско – България“- ,,Повече спорт, по-малко зависимости“, отбелязваща Световния ден за борба с тютюнопушенето, обединяваща ученици от казанлъшките училища в една кауза. С примера си организацията цели да привлече младите хора към спорта, за да не се увличат по зависимости.Лилия Цонкова връчи приза за второ място на СНЦ ,,Зелена светлина в България“ за въвеждане на  белгийския модел на съставяне на младежки общински съвет.

Кметът на община Казанлък Галина  Стоянова връчи приза за класираният на първо място проект ,,Излъгал бурята“ на Юнайтед авангард артист. Организацията се изправя очи в очи с проблемите и ,,забранените неща“, които дебнат младите хора отвсякъде, като говори открито за зависимости, нелечими болести, трафик на хора и се ангажира с дейности за тяхната превенция, превъплътени във филми. Благодарение на проект ,,Излъгал бурята“ бе спасен един човешки живот.

Кметът поздрави младежите и изказа своята радост за това, че младите хора проявяват активност, обединяват се за различни каузи и заявяват своето мнение по въпросите, засягащи тяхното развитие. Тя изрази своето удовлетворение, че напълно обновеният Младежки дом в Казанлък предоставя не само чудесна база за младежки инициативи, но се изпълва със съдържание от самите млади хора, които проявяват активност и креативност.

За младите хора от община Казанлък предстои откриване на младежки офис в Младежки дом на 21.02.2015 г., който ще бъде на разположение на всеки млад човек желаещ да обсъди и организира проект или инициатива, осигурени са всички технически средства за работа, презентация, обучения, както и ново озвучаване.

Пресцентър Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: