Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВиК-Казанлък има разработен план с предложения за инвестиционни промени

ВиК-Стара Загора и в частност район Казанлък има разработен бизнес план за следващите пет години с предложение за инвестиционни промени в региона, заяви Георги Добрев - началника на район Казанлък към ВиК –Стара Загора, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Той посочи, че само за миналата година са изпълнени 30 % от предложенията, като основно Дружеството е работило за преодоляване водния режим в град Стара Загора. По думите на Добрев, ВиК-Казанлък има идеи за извършването на ремонти по системата в града и 19-те населени места в общината, но все още се изчаква одобрение на предложенията. Началникът на ВиК район Казанлък посочи, че една от идеите е подмяна на водопровода в квартал „Васил Левски" северно от ОУ „Никола Вапцаров" по улица „Хемус", улица „Стара планина". Добрев заяви, че ВиК не разполага с кадастър на жилищния, тъй като, когато през 1968 година се изгражда кварталът, такъв не е изготвен и до ден днешен информацията е събирана в следствие отстраняване на възникнали ВиК аварии.
Георги Добрев допълни, че други предложения за извършването на ремонтни дейности е подмяна на водопровода в квартал „Изток" до блок 28, този по улиците: „Тракия", „Съединение", „Цар Иван Шишман", „Узана", „Петко Д. Петков", „Цар Симеон", „Свобода" и квартал „Изгрев". По думите на началника на ВиК района в Казанлък проблем с тласкателния водопровод има в село Горно Черковище, като трябва да се подменят водопроводите и в селата: Розово, Копринка, част от водопреносната мрежа в село Бузовград, град Шипка и село Енина. „Около 450 метра водопровод трябва да се подмени и в село Дунавци и около 200 метра в село Шейново", допълни Добрев.


Информация за начина на формиране на новата цена на водата в региона от 01-ви август предстои да изиска от ВиК-Стара Загора община Казанлък, съобщи за радио „Фокус"-Велико Търново кметът Стефан Дамянов. „Данъкоплатците трябва да знаят какви са причините да се повиши цената на водата в района и как е изчислено увеличението", посочи градоначалникът. Той подчерта, че, ако ВиК не предостави нужната информация доброволно, община Казанлък, с подкрепата на кметовете на населените места, е готова да я изиска по съдебен път. Дамянов посочи, че въпросите към ВиК - Стара Загора ще бъдат изпратени през месец септември най-късно. „Трябва да изготвим предложение до Дружеството за предоставяне на информация за дейностите, които предстои да извърши на територията на община Казанлък до края на годината, за да съчетаем изпълнението им с това на ремонтите дейности, предвидени от община Казанлък", допълни Дамянов. Той посочи още, че трябва да се разгледат и проблемите с ВиК мрежата в региона, с които ще се влезе в новата 2009 година. „Трябва да съчетаем изпълнението на пътищата и газификацията в града с предвижданите ремонтни дейности от страна на ВиК-Стара Загора. Ще настояваме за бърза и ефикасна намеса от страна на Дружеството при възникване на аварии, още повече, че не може то да работи със стара и амортизирана техника. Ще обсъдим с началника на ВиК-Стара Загора тези въпроси, за да набележим решаване на проблемите в нашия регион", посочи Стефан Дамянов.

Радио "Фокус - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж