Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Младите хора на Казанлък изпълниха с идеи и креативност новия Младежки дом

Business Architect Center отвори врати в Казанлък
Дългоочакваната мечта в Казанлък да има Младежкия офис (Business Architect Center) вече е факт. В съботния ден над 100 младежи се включиха в откриването.

На събитието в Младежкия дом присъства и кметът на община Казанлък Галина Стоянова, зам.-кметът Лилия Цонкова и общественият посредник Гинка Щерева. Всички дошли в обновения младежки дом взеха участие в Ателие за мартеници, Какво ще ми изсвириш на пиано или на китара, играта Туистър, Приказки без край с Радо, Игра на Шапка, Човешко бинго, Турнир по тенис на маса, коя книга прочете последно, Вдъхнови ме, Лимбо, Презентация, Караоке, дърпане с въже, бягане с чували, игра с халва и кино вечер.  С този ден се даде началото и на една благотворителна инициатива. Произведените мартеници от ателието ще бъдат продавани, а със събраните пари ще бъде подпомогнато дете на 3 години и 10 месеца, което страда от автоимунно заболяване. За лечението на детето е необходима сумата от 5 900 лева. Това дете е едно от 10-те деца в България с такова заболяване. За целта е направена и благотворителна кутия, която ще бъде отворена в присъствието на Гинга Щерева – омбуцман на Казанлък.

Идеята - Младежки офис (Business Architect Center) е предназначен за всички млади хора с идеи от Казанлък, региона, страната и чужбина. Центърът разполага с две зали предоставени от Община Казанлък и обзаведени с помощта на Spirit of Freedom INGO – зала за презентации, обучения и др. събития с масов характер и зала за споделено работно място. Залата за презентация е оборудвана с проектор, екран за проектор, озвучаване с безжични микрофони. Споделеното работно място разполага с четири бюра за свободно ползване от всеки младеж желаещ да посети центъра, конферентна маса с осем места за провеждане на работни срещи на млади хора от МОС-Казанлък, НПО и други активни младежи, кът с мека мебел и библиотека, кът за почивка и разговори, принтер, интернет, озвучаване, флипчарт и др. Целта е центърът да се превърне в притегателно място за младежи с идеи, знания, умения и желание за работа по съвместни проекти. В Младежки офис (Business Architect Center) веднъж месечно ще се провеждат безплатно обучение на различни теми, организирани от представители на различни НПО и активни млади хора. В споделеното работно място ще се дават възможности за съдействие с младежи от цял свят. В центъра ще се организират и различни мероприятия свързани с живота на младежите. Центърът ще бъде отворен от понеделник до събота с работно време 9:30 – 17:30. Мероприятия могат да се провеждат и извън работното време, но с предварително записване в графика на центъра.

21.02.2015 - Откриване на Бизнес Архитект център в Младежкия дом на Казанлък

http://youtu.be/8hUh6DCmA8k

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: