Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Известни казанлъчани учредиха Инициативен комитет в подкрепа на проекта „Севтополис”

 Инициативен комитет в подкрепа на реализиране на проект „Севтополис” бе създаден тази седмица  в Казанлък. Сред членовете са: кметът на общината Стефан Дамянов, Васил Белев, главен секретар на фондация „Българска роза”, председателят на групата на писателите към СБП журналистът Веселин Стоянов, директорът на казанлъшкия исторически музей „Искра” д-р Косьо Зарев, проф. Генчо Начев, директор на МБАЛ „Света Екатерина” и почетен гражданин на Казанлък, археологът Георги Китов,  също  почетен гражданин на Казанлък, проф. Недко Недков, директор на Института по розата и етеричномаслените култури.

Сред членовете на Инициативния комитет в подкрепа реализиране на проекта „Севтополис”, предвиждащ изваждане на древния тракийски град от водите на язовир Копринка край Казанлък, са и други почетни граждани и видни казанлъшки личности.
Казанлъшкият кмет Стефан Дамянов информира, че още близо 200 поддръжници са засвидетелствали, че застават зад инициативата за изграждане на „Севтополис”.  Кметовете на населените места в община Казанлък единодушно подкрепиха идеята и пожелаха да се включат в Инициативния комитет.
20-членна работна група, сформирана от министъра на културата Стефан Данаилов, започва изготвянето на планово задание за провеждане на международна инженерингова процедура за експониране на място на античния град Севтополис във водите на язовира.  Второто заседание на работната група е насрочено за 4 септември тази година, като тогава предстои да бъдат представени четири доклада относно „Севтополис”.

Информация: Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж