Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ABLE Mentor свърза 8 екипа на 8-ми март в Казанлък

Осем двойки на 8-ми март свърза казанлъшкия екип на ABLE Mentor. В неделният ден стартира първият сезон на проекта за Казанлък. С денят на жената официално градът на розите се нареди сред градовете София, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. В проекта се включиха ученици от ПМГ „Никола Обрешков“, НГПИД „Акад. Дечко Узунов“, СОУ „Екзарх Антим I“ и ПГ „Иван Хаджиенов“.

 

Заедно с техните ментори през следващите 4 месеца те ще работят  за реализирането на бизнес или социална идея, или пък друга инициатива, свързана с личностното развитие. В процеса на работа ще усвояват качества като комуникация, презентационни умения, работа с институции, структуриране на проект, търсене на финансиране и други.

Екипът на ABLE Mentor има експертен опит в управлението на проекти, както и при работата с деца и ученици. Асоциацията на българските лидери и предприемачи (АБЛП/ABLE) разполага с човешкия ресурс да реализира проекта на общонационално ниво, което се случва по етапно в различни градове от страната. До сега за двата сезона над 140 двойки – ученик и ментор са преминали през програмата. За София са били над 100, за Русе 20, за Бургас 15 и за Стара Загора 8 екипа. В Казанлък двама са координаторите, които ще осигуряват комуникацията между двойките за правилното протичане на работния процес, а това са Йонка Гешева и Станислав Петканов.

„Приключението ABLE Mentor“ в Казанлък има и своите партньори в името на СНЦ „Зелена светлина в България“ както и на Бизнес Архитект център, който е създаден в ново обновената сграда за младежи от ръководството на Община Казанлък. Именно в Младежкия дом официално отвори врати на 21 февруари Бизнес Архитект Център, където учениците и техните ментори ще могат да работят по своите проекти, да се срещат с нови партньори както и да чертаят своите бъдещи планове след приключване на този проект.

Иван Бонев

http://youtu.be/FW_k6DVSnKI

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: