Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Младежкото обединение в БСП стартира инициатива за възстановяване на антифашистки паметници и плочи

От днес Младежкото обединение в БСП – Казанлък стартира инициатива за възстановяване на антифашистки паметници и плочи в Община Казанлък. Инициативата на младежите стартира във връзка с  предстоящата 70 годишнина от победата над фашизма. Идеята е да бъдат възстановени антифашистите паметници и плочи в общината, демонтирани през 90-те години.
Младите социалисти смятат, че тези паметници и плочи са част от нашето минало и е дълг на всеки български гражданин, на общината и на държавата да ги съхрани и пази.
Голяма част от демонтираните плочи се съхраняват, но стоят по мазетата на родолюбиви граждани. Целта на инициативата е паметните плочи да бъдат възстановени и поставени на видни места. 
От днес младежите стартират подписка за възстановяването на паметниците и плочите в общината. Необходими са 1% от изискуемите подписи съгласно Наредба №27 на Общински съвет-Казанлък за възстановяването им.
Всеки който желае да се включи в подписката за възстановяването на паметниците може да го направи в Общинския съвет на БСП в гр.Казанлък на улица „Чудомир”№ 1.
Инициативата на младите социалисти се реализира съвместно с Български антифашистки съюз - Казанлък.

Общински съвет БСП Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: