Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриване на гостуваща изложба "Страсти и контрасти" в Казанлък

Художничката от Бургас Емилия Николова открива своята гостуваща изложба "Страсти и контрасти" в Казанлък на 23 април 2015 година от 17:30 часа.  Емилия Николова е родена в град Бургас, град, в които се раждат плеяда от творци - художници, поети, музиканти, артисти.  Изложбата можете да видите в Галерията на Информационен център на улица "Искра" №4.

Първият ѝ допир на Емилия с изкуството датира отпреди повече от 30 години, т.е. от първите ѝ срещи с преподавателите от Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов", град Казанлък. Любовта ѝ към науката впоследствие я отвежда към СУ "Св. Климент Охридски", град София, където в Катедрата на ЮНЕСКО "Комуникация и връзки с обществеността" защитава своята докторска дисертация по направление "Обществени комуникации и информационни науки", специалност "Журналистика и връзки с обществеността". Емилия Николова притежава и три магистърски степени по специалностите "Връзки с обществеността", "Консултативна психология" и "Социални дейности". Специализира в областта на публичните комуникации и най-вече в областта на Арт мениджмънта и PR на арт организации. Притежава допълнителна квалификация по комуникации в мултикултурна среда  от колежи в Лондон, Обединено Кралство. Преминала е обучение и при Pantazis Iordanidis, M.D., Ph. D., Department of Nutrition, Thessaloniki, Greece; Tom Borcovec, Penn State University; Paul Wheble, London.

Емилия Николова е автор на книги, в момента подготвя издаването на шестата си книга и на своята първа стихосбирка. Николова е автор на десетки научни статии, публикувани в редица български и международни научни издания, както и на над 150 стихотворения.

Емилия Николова е създател и собственик на Творческа къща "EmiliaArt", специализирана в разпространение и затвърждаване имиджа и творческите постижения на редица съвременни български автори, творци в сферата на изобразителното и приложното изкуство. Понастоящем Емилия Николова е и криейтив мениджър и директор "Връзки с обществеността" на фирма „Арес консулт“, град Бургас – фирма, специализирана в областта на интерактивния дизайн, рекламата, нестандартните и иновативни уеб решения и изграждането на пълна корпоративна идентичност. Това е още едно от местата, в които художникът и творецът в нея успяват да експериментират, да създават и развиват нови проекти и да ги претворяват в завършени художествени продукти.

Емилия Николова предпочита работата с масло, но често се впуска в творческо приключение и чрез използването на сухия пастел – също неин любим материал. Авторката има много самостоятелни изложби и участие в общи творчески изяви. Картини на Емилия Николова неизменно присъстват в редица благотворителни инициативи, както на територията на родния ѝ град, така и в други градове на страната. Авторски творби на художничката са притежание на ценители на изкуството от Мексико, САЩ, Турция, Великобритания, Русия и др.

Авторският сайт на художничката е:www.emiliaart.com

Сайтът, на който можете да са запознаете с нейното научно творчество, е: www.proconsultbg.com

Емилия Николова е член на "Съюза на българските журналисти", на "Съюза на свободните писатели в България"  и на Асоциацията на жените предприемачи "Селена".

 

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: