Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

5-членна делегация от Верия ще уважи Дните на тракийската култура в Казанлък

 Казанлък. 5-членна делегация от град Верия, Гърция ще пристигне в Казанлък утре в следобедните часове, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Поводът за визитата са Дните на тракийската култура – празници, които градът на розите чества за трети пореден път.

От 1993-та година насам община Казанлък си сътрудничи с Верия. Очаква се гръцки учени да вземат участие в Международната конференция, която ще се състои утре след официалното откриване на празниците. Те ще имат възможността да осъществят контакт с техни колеги от Румъния, Турция, Русия и България. Конференцията ще продължи два дни с представяне докладите на различни траколози, археолози и други учени, изследващи тракийската култура.
През 2005-та година делегация от Верия посети Казанлък по време на Празника на розите. От тогава насам отношенията между двете общини се развиват. През май 2006 г. кметовете на населените места в Община Казанлък посетиха Верия, за да се запознаят с местното самоуправление, а делегация, водена от гръцкия зам. кмет посети Казанлък за Празника на розата. В Международния фолклорен младежки фестивал 2006 г. участие взе танцов състав от Верия.
През 2007 г. при посещение на делегация от Верия в Казанлък бе подписан Мемурандум за сътрудничество между двата града.

28 август 2008 | Радио "Фокус" - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж