Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Подписка за коригиране цената на вода в Казанлъшко тръгна в село Крън

 Казанлък. Подписка с настояване коригиране цената на водата в община Казанлък организира кметството на село Крън, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

В рамките на два дни в подкрепа да се подписали над 700 човека. В протестното писмо жителите на казанлъшкото село Крън настояват да получат обяснение от ВиК на базата на какво е увеличена цената на водата и как е формирана новата цена. „Защо трябва да заплащаме п скъпа вода, след като не получаваме нужното количество и качество на услугата, още повече, че почти всеки ден има аварии, на които ВиК не реагира навреме”, възмущава се кметът на селото Теменужка Люцканова. Тя допълва, че водопреносната мрежа в селото е много стара. Люцканова посочи, че ако ВиК-мрежата бъде подменена на 100 % , тогава жителите на Крън биха се съгласили да заплащат по-високата цена.
В селото по постоянен адрес живеят 3870 души, но в действителност населението е много повече. Люцканова посочи, че очаква подкрепата на всички жители на Крън.
Протестното писмо-подписка е адресирано до Министъра на околната среда и водите, Областния управител на област Стара Загора – Мария Нейкова, кмета на община Казанлък Стефан Дамянов и дружество ВиК.

28 август 2008 |  Радио "Фокус" - Велико Търново
Деница ГЕОРГИЕВА

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж